Ηλιάνα Ζιώγα

Υπ. διδάκτωρ ΕΑΠ

Η Ηλιάνα Ζιώγα σπούδασε Παιδαγωγικά (ΔΠΘ), Ιστορία και Αρχαιολογία (Παν. Ιωαννίνων) με ειδίκευση στη Μουσειολογία  (Παν. Αιγαίου) και στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση (ΟΠΑ). Εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο γνωστικό αντικείμενο της μουσειολογίας στο ΕΑΠ. 

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την επιμέλεια μουσείων, την επικοινωνία της επιστήμης, την ψηφιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς, τη μουσειακή εκπαίδευση.  

Είναι επικεφαλής της μουσειολογικής- μουσειογραφικής μελέτης του Μουσείου Γεωργίου Παπανικολάου στην Κύμη Ευβοίας και έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την εκπόνηση μουσειολογικών- μουσειογραφικών μελετών και διαχείρισης πολιτιστικών έργων. Η εργασιακή της εμπειρία εστιάζεται στην επιμέλεια μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων, την επιμέλεια ψηφιακών πολιτιστικών παραγωγών, το σχεδιασμό και την υλοποίηση μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων. Επί σειρά ετών διδάσκει μουσειολογία και εικαστικά σε εργαστήρια τεχνών και σε κέντρα δια βίου μάθησης.  

Αρθρογραφεί στον Tύπο και διατηρεί μόνιμη στήλη με τίτλο “Μουσειο…λόγος” για ζητήματα μουσειολογίας, διαχείρισης, τέχνης και πολιτισμού

Δημοσιεύσεις
Συνέδρια